Lohan
Kahvaltı Tabağı veya Lohan Meze Tabağı
Günü her saatinde, 1 dakika içinde hazır
Düz
bir servis tabağına 2-3 yemek kaşığı Lohan Tuzlu yoğurt alınıp, tabakta yoğurt düzlenir
, üzerine bolca zeytinyağı gezdirilerek servis
yapılır.
İsteğe göre; zeytinyağının üzerine kuru nane, kırmızı toz
biber, kekik, zahter , kurutulmuş domates eklenebilir.
Lohan
Tuzlu Yoğurt Salatası
Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi
·
1 Baş soğan
·
2 Salatalık
·
1 Domates
·
1 Yeşil veya kırmızı biber
·
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
·
1 tatlı kaşığı toz biber ( acı veya tatlı)
·
1 fincan zeytinyağı
İstenilen büyüklükte doğranır üzerine; 2 yemek kaşık
tuzlu yoğurt ,1 tatlı kaşık kırmızı toz biber, 1 kahve fincanı lohan zeytinyağı (isteğe göre artırılabilir) eklenir, karıştırılır ve servis edilir.
Afiyet Olsun
Lohan
Tuzlu Yoğurt Katıklı Ekmek
Kahvaltı
ve Çayın yanında
·
2 yemek kaşık tuzlu yoğurt
·
1 yemek kaşığı toz biber ( acı veya tatlı)
·
2 yemek kaşığı susam
·
1 tatlı kaşık toz kekik/zahter
·
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hepsini karıştırıp, dilim ekmeklerin üzerine sürüp ,
10-15 dakika 150 derecede fırınlayıp, kahvaltı veya misafiriniz için çayın
yanında ikram edebilirsiniz.
Dilim ekmeğiniz yoksa, etimek üzerine sürüp,
fırınlamadan da servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Lohan
Tuzlu Yoğurt Kavurması
Günü
her saatinde
·
2 Baş Soğan
·
1 Kahve fincanı Lohan Zeytinyağı (isteğe göre zeytinyağı artırılabilir)
·
1 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ( isteğe göre
2 yemek kaşığı da olabilir)
·
1 tatlı kaşığı toz biber ( acı veya tatlı)
Soğan iri doğranıp, üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı
eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince üzerine 1 yemek kaşığı tuzlu yoğurt, 1 tatlı
kaşık kırmızı toz biber eklenip , bir iki daha karıştırılıp 3-4 dakika pişirilip
servis edilir.
Afiyet Olsun
Lohan
Ispanak Borani Mezesi
Meze
ve Kahvaltı
·
500 gram ıspanak
·
1 Baş Soğan
·
1 Baş Kuru Sarımsak
·
1 Kahve fincanı zeytinyağı (isteğe göre
artılırıp, azaltılabilir)
·
1 lt sıcak içme suyu (5 su bardağı)
·
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
·
1 kahve kaşığı toz biber (acı veya tatlı)
·
¼ kahve kaşığı karabiber
Yapılışı
İnce
doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında örselenir, hafif pembeleşince üzerine
iri doğranmış taze ıspanak ( sapları ince, yaprakları biraz daha iri doğranmış)
eklenir.
Yüksek
ateşte pişirilir, kaynara çıkınca altı yarım edilir, 5 dakika kapağı kapatılır.
Ispanaklar sönünce üzerine 3 kaşık tuzlu yoğurt , karabiber , kırmızı biber
kazanımıza eklenir, 3-4 dakika kısık ateşte pişirilip, meze tabağına alnır.
Tabak üzerine yayılıp, üstüne zeytinyağı gezdirilir.
Sıcak
ve Soğuk tüketilebilir
Afiyet
Olsun
Lohan
Ispanak Boraniyesi
Zeytinyağlı
Sulu Yemek
·
500 gram ıspanak
·
1 Baş Soğan
·
1 Baş Sarımsak
·
1 Su bardağı haşlanmış nohut
·
1 kahve fincanı zeytinyağı (isteğe göre
artılırıp, azaltılabilir)
·
1 lt sıcak içme suyu (5 su bardağı)
·
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
Yapılışı
İnce
doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında örselenir, hafif pembeleşince üzerine
doğrnamış taze ıspanak eklenir.Yüksek ateşte pişirilir, kaynara çıkınca altı
yarım edilir, 5 dakika kapağı kapatılıp pişirilir. Ispanaklar sönünce üzerine
haşlanmış nohut, 3 kaşık tuzlu yoğurt , 1 lt kaynar su eklenir, yemeğimiz kısık
ateşte 10 dakika pişirilir. Piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirilir
Sos
·
1 kahve fincanı zeytinyağı
·
1 tatlı kaşığı nane
·
1 kahve kaşığı toz biber (acı veya tatlı)
·
¼ kahve kaşığı karabiber
Tabaklarda
yemeğimizi servis ederken, üzerine soslu karışımdan 1-2 tatlı kaşığı döküyoruz.
Yanında
turp ve turşu ile ikram edilir.
Özellikle
kış aylarında soğuk algınlığa şifa olur
Afiyet
Olsun
Lohan Kabak Boraniyesi
Yoğurtlu
Sulu Yemek
·
250 gram et ( isterseniz etsiz de
yapabilirsiniz)
·
500 gram kabak ( kış kabağı veya yaz
kabağı veya ıspanak ile de
yapabilirsiniz )
·
1 Baş Soğan
·
1 Baş Sarımsak
·
1 Su bardağı haşlanmış nohut
·
1 kahve fincanı zeytinyağı (isteğe göre
artılırıp, azaltılabilir)
·
1 lt sıcak içme suyu
·
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
Sos
·
1 kahve fincanı zeytinyağı
·
1 tatlı kaşığı nane
·
1 kahve kaşığı toz biber (acı veya tatlı)
·
¼ kahve kaşığı karabiber
Yapılışı
Etimizi iyice pişirdikten sonra üzerine ;
zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsak ile soteleyip pişiriyoruz. Devamında kazanımıza
doğranmış kabaklarımızı, haşlanmış nohutumuzu ekliyoruz.
Sıcak suyumuz ekleyip, pişiriyoruz. Kabaklarımız
pişince (yumuşayınca) üzerine tuzlu
yoğurtumuzu ekliyoruz ve özleşene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Sos
Hazırlama
Küçük bir tavada; 1 fincan zeytinyağını ısıtıp (çok
kızdırmadan) içine 1 tatlı kaşığı nane, isteğe göre karabiber ve toz biber
ekliyoruz ve ocağımızı söndürüyoruz.
Tabaklarda yemeğimizi servis ederken üzerine soslu
karışımdan 1-2 tatlı kaşığı döküyoruz.
Afiyet Olsun
Lohan
Tuzlu Yoğurt Çorbası